Let’s Start Business met Eline van Gurp

Welkom bij de Let’s Start Business Podcast. In deze podcast heb ik het met mijn gasten over het moment dat zij startten met ondernemen. Hoe kregen zij het voor elkaar om in zichzelf te gaan geloven? Waar liepen zij tegenaan en wat waren de grootste angsten en twijfels? Ik hoop dat deze inspirerende vrouwen je kunnen inspireren en motiveren.

Het ondernemersverhaal van Eline van Gurp

“Ik ben Eline, 27 jaar en woon in Apeldoorn. Sinds april 2019 onderneem ik en in april 2020 heb ik The Brand Movement gelanceerd.

Ik heb altijd als allround designer gewerkt en had al lang de behoefte om te ondernemen. Ik werkte bij een webshop en merkte dat ik vastliep in mijn groei daar. Ik deed alles al, dus een hogere functie was ook niet mogelijk. Ik woonde destijds nog alleen, dus ondernemen leek me spannend qua inkomen. Ik ben een type dat wel van risico’s houd, maar het financiële plaatje moet natuurlijk op orde zijn.

Toen volgde ik een seminar over persoonlijk leiderschap en kreeg ik de boost om voor het ondernemerschap te gaan. Ik schreef me, naast mijn fulltime job, in bij de KvK. Mijn baan in loondienst bouwde ik steeds verder af tot het niet meer te combineren was. Toen nam ik mijn ontslag! In mijn situatie werkte dit perfect, maar ik denk dat het ook een valkuil kan zijn. Want je neemt jezelf minder serieus, omdat je toch die baan hebt. Wanneer je echt fulltime voor jezelf begint, moét het wel slagen. Maar door het te combineren, kun je natuurlijk gaan ontdekken of het iets voor je is.

Toen ik startte in 2019 bood ik mezelf dan ook aan als allround designer, waarbij ik veel losse ontwerpen maakte. Op den duur merkte ik dat ik sommige ontwerpen eigenlijk helemaal niet meer leuk vond. Soms had ik klanten waar ik niet persé heel veel mee had, terwijl ik vind dat je het als ondernemer verdient om met de leukste klanten te werken. En ik merkte dat de klant na het opleveren van een huisstijl in staat was om de kwaliteit te behouden.

Toen ging ik nadenken… Ik maak eigenlijk altijd logo’s en huisstijlen en die geef ik aan mijn klant. Maar vervolgens heeft de klant geen idee hoe hij dat zelf goed toe moet passen. Ik dacht: dat moet anders kunnen!

Met behulp van Iris lanceerde ik The Brand Movement. Daarbij help ik ondernemers met de hele branding van hun bedrijf. Dus wat is het bedrijf dat ze te vertellen hebben en hoe kunnen ze dat goed naar buiten brengen met een goed design. Dat is natuurlijk de perfecte combi! Een ontwerp kan nog zo mooi zijn, er moet een verhaal achter zitten. Mijn klanten ontwikkelen een eigen merkverhaal en leren ook zelf hun design toe te passen.

Ik ben ervan overtuigd dat je zeker kunt leren om zelf het design voor je bedrijf toe te passen, als je maar de juiste hulp inschakelt. Om de kwaliteit te waarborgen worden de huisstijlen altijd ontwikkelt door The Brand Movement.

Uit interviews die ik hield met de doelgroep, kwamen direct de eerste gesprekken op gang met mensen die interesse hadden in mijn aanbod.

Het loopt nu heel lekker en het is zo gaaf om te zien dat het idee wat je hebt uitgewerkt ook zo goed werkt in de praktijk! Ik heb ook echt zin om met de volgende groep te gaan starten. Je merkt gewoon dat ondernemers echt de behoefte hebben om hun merk goed neer te zetten en dan te gaan groeien. Ze voelen gewoon dat er veel meer in zit.

Het is eigenlijk zo grappig! Als je eenmaal doorhebt hoe marketing en sales werken, dan hoef je niet meer te twijfelen aan jezelf. Dat zie ik nu echt in. Als je bedrijfsconcept goed staat, helpen marketing en sales je echt goed bij klanten krijgen. Omdat mijn eigen concept nu zo goed staat, kan ik daar ook vol op focussen. Dat zou ik echt iedereen gunnen!

Wat er veranderd is in mijn leven door het starten van mijn bedrijf? Oe… ik denk alles wel! Bij een werkgever zit je vast aan je dagen. Nu ik ondernemer ben kan ik alles zelf bepalen, hoe ik het wil. Die vrijheid vind ik super belangrijk. Alles is mogelijk. Ik ben nu realistische doelen aan het maken, zodat ik bijvoorbeeld kan sparen voor een mooi huis. Alles ligt binnen handbereik. Als je iets wilt, moet je daarvoor werken en kun je dat voor elkaar krijgen. Eigenlijk is mijn hele mindset veranderd in dat opzicht.

Ik ben het meest trots op de groei die ik heb doorgemaakt. Ik heb mezelf steeds uit mijn comfort zone gestapt. Alles heb ik voor mijn gevoel nu op orde. Financieel had ik bijvoorbeeld nooit goed overzicht, terwijl ik nu een concreet winstplan heb opgesteld. Op jezelf vertrouwen en investeren is echt belangrijk om door te kunnen groeien.

Ondernemen is geschikt voor jou als je risico’s durft te nemen en in jezelf gelooft. Je hoeft niet precies te weten wat je wilt gaan doen, maar je moet er gewoon voor gaan. Zelf heb ik een lijstje gemaakt met voor- en nadelen en mijn lijstje met voordelen was veel langer. Zo’n lijstje kun je ook voor jezelf maken, dan krijg je wel duidelijkheid of het bij je past. 

Ga altijd op je gevoel af en zoek het dicht bij jezelf. Dat gaat je sowieso iets opleveren.”

Wil je Eline volgen?
Dat kan via InstagramLinkedIn en haar website. P.s. Eline heeft nu ook een nieuwe cursus!

Deze podcast is een initiatief van Iris van Heugten. Als merkstrateeg heeft zij al tientallen ondernemers geholpen om hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Maar het is haar missie om dat voor iédereen mogelijk te maken. Daarom heeft ze het Let’s Start Business programma ontwikkelt, speciaal vrouwen die een bedrijf willen starten. En dan met name voor diegene die niet eerst jaren willen aanrommelen, maar het in één keer goed willen doen. Die gaan voor succes. Want ook Iris stond eens op het punt dat alles nog nieuw was. En zoals ze zelf zegt: ‘Wat had ik graag iemand gehad die ik vertrouwde en mij precies de weg kon wijzen…’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven