Ik ben Iris van Heugten, ondernemer, merkstrateeg en oprichter van Let's Start Business

In het kort:

Mijn naam is Iris van Heugten. Ik ben een bom energie en ‘kan niet’ komt niet voor in mijn woordenboek. Ik ben ruim 13 jaar samen met mijn vriend, samen wonen wij in een Brabants ‘durpke’. Een jaar geleden bouwden wij ons droomhuis en ik ging natuurlijk helemaal los in het interieur.

Ik kan ontzettend dromen, zie eigenlijk nooit beren op de weg. Maar als het erop aankomt ben ik een echte doener. Ik spring van de ene uitdaging in de andere en ben op m’n best in de actiemodus.

Oh ja, en ik ben een echte doorzetter. Ik rende een 1/2 marathon, liep 10x de Kennedymars (80 km), bouwde met mijn vriend binnen 9 maanden een huis en startte op mijn 20e met ondernemen, tijdens mijn studie.

“Uit studeren haalde ik geen voldoening, dus ging ik maar ondernemen. Op mijn 20e startte ik een eigen modelabel. Wist ik iets van ondernemen? Ben je gek! Maar dat weerhield me er niet van om gewoon te starten, ik zocht álles uit. Verkoop, inkoop, marketing, productie, webshop. In combinatie met een fulltime HBO studie (+ stage) brak me dat op na een jaar. Maar ik had ook een diploma als Crossmedia Designer, dus startte een tweede bedrijf waarin ik branding van a tot z ontwikkelde voor ondernemers. Toen ik mijn Bachelor of Arts behaalde als Business Innovator, verdiende ik inmiddels een rijk belegde boterham met dat bedrijf. Ik snapte het spel van ondernemen, zo bleek…”

Tegenwoordig help ik als merkstrateeg ondernemers om hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Inmiddels heb ik hier tientallen ondernemers mee geholpen. Maar het is mijn missie om dat voor iédereen mogelijk te maken. Daarom heb ik het Let’s Start Business programma ontwikkelt, speciaal voor starters. Want ooit stond ik op het punt dat alles nog nieuw voor me was. En wat had ik graag iemand gehad die ik vertrouwde en mij kon helpen…

"Om mij heen zag ik ideeën die nooit van de grond kwamen, met als gevolg veel twijfel en frustratie"

In mijn omgeving heb ik in de afgelopen jaren veel twijfel en frustratie gezien. Mensen die geen onderneming durfden te starten of wél begonnen, maar jaren bleven aanrommelen zonder succes. Veel ideeën kwamen nooit van de grond. Niet omdat de ideeën niet deugden, maar simpelweg omdat de juiste skills ontbraken. Ik zag mensen eindigen van 9-5 op een suf kantoor en inmiddels al jaren iets doen waar ze niet écht gelukkig van worden.

Wat het ondernemerschap mij heeft gebracht...

Ik werk dagelijks met de leukste klanten, die mij energie opleveren in plaats van het kosten.

Ik kocht een stuk grond en bouwde een vrijstaand droomhuis met mijn vriend.

Ik ontmoet steeds nieuwe mensen en kan me omringen met inspirerende vrouwen.

Ik kan werken op een geweldige plek, midden in de natuur.

Ik kan mezelf continu ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak.

202122-Iris-24_lr

Naast het állerleukste werk, veel vrije tijd om te genieten van mijn gezinnetje.

Scroll to Top